Tradicionalna dodela priznanja FSG Čačak

posted in: Vesti | 0

Fudbalski savez grada Čačka je organiyovao sedmu po redu tradicionalnu dodelu priznanja. U prisustvu svih predstavnika fudbalskih klubova, predstavnika lokalne samouprave i brojnih gostiju organizovana je dodela priznanja za:

  1. Dobitnik trofeja sportski radnik “Dragan Trifunović Trile” je Nemanja  Savić, koji je to iskreno zaslužio, zahvaljujući nemerljivom doprinosu dosadašnjem radu kao igrač i sada kao sportski radnik. Više od 3 godine Nemanja je predsednik FK”POLET” Ljubić. Entuzijazam i ljubav prema klubu ogleda se i u stvaranju uslova za rad, pozitivnoj atmosferi i postignutim rezultatima koji govore u prilog tome.
  2. Dobitnik trofeja najperspektivniji igrač “Dušan Radonjić Ćuka” je Toplica Grbović, rođen 2003 godine. Od početka karijere ovaj talentovani igrač je predstavnik FK”BORAC 1926″ Čačak koji je prošao sve njegove kategorije.
  3. Dobitnik najperspektivniji golman “Radojko Avramović” ide u ruke Davidu Spasojeviću rodjenom 2003 godine, registrovanom igraču FK”POLET” Ljubić. Senior koji se sa svojim kvalitetima nametnuo i skrenuo pažnju svih u svom okruženju pa i šire, da se radi o veoma talentovanom golmanu.U prilog tome govori da je prošle godine debitovao u Super ligi Srbije, nastupavši za FK”RADNIČKI 1923″ iz Kragujevca.
  4. Dobitnik priznanja najperspektivniji trener – stvaralac “Živorad Stanković Bija” je Zoran Maričić iz FK”BORAC 1926″, koji se već dugi niz godina sa uspehom bavi trenerskim pozivom. Kao igrač prošao sve mlađe selekcije FK”BORAC 1926″, kasnije nastupao i za seniorski tim, igro u Japanu, Zemunu, Mladosti iz Lučana. Trenersku karijeru započeo kod Mihajla Kolarevića u FK”MLADOST-RADOST”, trener sa zvanjem UEFA “A” licencom.
  5. Dobitnik Trofeja najperspektivniji sudija “Dragan Radulović Spiro” u 2022 godini je Andrija Belić, koji je suđenjem počeo da se bavi veoma mlad i uspešno obavlja taj posao već 4 godine. Poseduje republički ispit i nalazi se trenutno na listi Zonskog stepena takmičenja

Nastavilo se sa dodelom priznanja, kako bi se podsetili pojednih ljudi koje fudbalski Čačak nikad nesme zaboraviti.

Posthumno, Milovan Đoković Lari, dugogodišnji sportski radnik, počeo da igra fudbal u FK”POLETU” iz Ljubića. Posle okončanja igračke karijere, postaje sekretar Fudbalskog saveza grada Čačka kao i sekretar FS Moravičkog okruga. Svu svoju ljubav i požrtvovanost prema fudbalu, sportu koga je izuzetno voleo prenosio je olako i na mlađi naraštaj. ostavljajući tako iza sebe dubok trag. Zahvaljujući svom entuzijazmu i umeću sa ljudima Lari ostaje da živi i posle smrti.

Posthumno Dragan Stojanović Betula.

Ovog meseca nas je napustio Dragan Stojanović Betula, a vest da su istekli ovozemaljski dani velikog sportskog radnika prokomentarisana je kao veliki gubitak za Čačakski sport. Počeo je da sudi davne 1980. godine, sudio 11 godina Srpsku ligu u staroj Jugoslaviji. Preko 1000 utakmica, nikada nije pokazao crveni karton. Do poslednjih dana života učestvovao je u radu Saveza gde je bio dugogodišnji direktor liga mlađih kategorija i delegat na raznim stepenima takmičenja.

Jubilarne nagrade dobili su:

FK”ORLOVAC 1932″ koji je obeležava 90 godina postojanja i uspešnog rada. Davne 1932 godine na poljančetu pored Mrčajevačke crkve grupa seoske omladine se okupila sa prvom fudbalskom loptom.Iste godine registrovan je i FK”ORLOVAC 1932″ iz Mrčajevaca.

Zahvaljujući uspesima Čačanskih sportista, naš grad već godinama unazad ljubomorno čuva liderski poziciju u Zapadnoj Srbiji. To svakako ne bi bilo moguće bez besprekorne saradnje, podrške i ogromne pomoći lokalne samoupreve, ali i pojedinca koji su svojim zalaganjem doprineli da naši sportisti i kolektivi beleže odlične rezultate. Jedan od njih je i Slobodan Otašević Otaš koji dobija priznanje za životno delo.

 

FSMO – FUDBALSKI SAVEZ MORAVIČKOG OKRUGA

 

Comments are closed.